sábado, 29 de noviembre de 2008

Comparativa tramvia, bus,.. Feta a València

Comparativa feta a València:
Evidentment aquesta comparació no es pot fer al Llevant sempre i quan no expropiin a Aumasa per solucionar el problema del transport públic a la península de Llevant.
El tren no és la solució al problema d'Aumasa a Llevant.

TRAM-TREN

"Per contra, el tramvia necessita d'una inversio inicial major, ya que s'han de colocar el carrils, i la catenaria per a l'alimentacio electrica del motor. Les reparacions d'estes instalacions, aixina com del motor electric del tramvia son cares, i requerixen de personal calificat. Tambe n'hi ha un problema d'ocupacio de l'espai. Normalment, els vehiculs privats no poden circular per les vies del tramvia.

L'instalacio d'una via de tramvia ha de fer-se en itineraris de gran demanda de transport, unint "porta a porta" nucleus de gran activitat, com per eixemple: Centres comercials i d'oci, edificis d'oficines, universitats, estadis deportius, atres nodos de comunicacio: Aeroports, estacions de Metro, de tren, etc..."

Evidentment no és el cas de les necessitats de la Comarca de Llevant. O és que voleu posar un aeroport en alguns dels pobles per on passarà el tren?

BUS

L'autobus es un mig de transport public coletiu que unicament requerix la compra dels vehiculs. Al no necessitar de cap instalacio adicional, es flexible a la demanda i es facil canviar l'itinerari de les llinies, per eixemple, creant noves llinies a la plaja en estiu.

Este mig de transport colectiu pot circular per les mateixes vies que el vehiculs privats, pero cada dia es mes habituals que els urbanistes de les ciutats creer carrils en els que, o be tenen prioritat els autobusos o be l'acces està restringit totalment als vehiculs privats, en les hores en les que funciona el servici de bus.

Aquesta és la millor manera per reduir el transport privat. Només deixar anar autobusos per les vies públiques ja existents.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Gracis per dir els que els altres mos amagen, per què? Quins interessos tenen? Per què volen volen fer-nos això a llevant quan ningú anirà en tren? La veritat és que no entenc els interessos dels qui el defensen, Bé a aprt d'alguns amb ganes de protagonisme i algún poític frustat però com han aconseguit ensegar-nos d'aquesta manera? gracis per el bloc