miércoles, 13 de agosto de 2008

Los problemas de los trenes de cercanías

A través de esta noticia publicada en meneame, Urge "10.000 veces más" que el AVE un cercanías barato Vigo-Pontevedra, en Galícia también se está debatiendo sobre los problemas de los trenes para conectar de forma rápida los nucleos de población cercanos. Y el AVE para conectar con la capital del estado.

Surgen dudas, no sólo allí, sobre si el tren es el mejor modo para paliar las necesidades de mobilidad de los habitantes de todos los núcleos urbanos de una región.

Algunos comentaristas de menéame se quejan de sus trenes de cercanías alegando que tardan 90 minutos en recorrer 45 km.

El tren Manacor - Artà será un tren de cercanías de Palma, sin duda que tardará casi 2 horas en llegar a Palma. La verdad, seguimos insistiendo, es un planteamiento oblsoleto a unos cuantos años vista de su inauguración. Demasiado tiempo para la vida moderna y estresada. Y sólo toman en consideración un objetivo Palma y Artà con Manacor. El resto de núcleos de población "que se fotin".

Para solventar los problemas de mobilidad en la comarca de Llevant de Mallorca, de todos sus habitantes, y no sólo de los de 5 minutos de distancia de las estaciones de tren, el tren no es la solución. Sería mucho más eficiente plantear una red de autobuses que uniese todos los núcleos de población y que estuviesen en Manacor en menos de 20 minutos para poder coger, en caso que alguien se vaya a Palma.

Vemos que las mentes centralistas tienen un tipo de pensamiento único. No ven las periferias: madrid - provincias, barcelona - comarcas, palma - pueblos principales. ¿Qué pasa con las periferías? ¿Es que no tenéis nada que decir?

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Sense ofendra però els mallorquins som com les ovelles sempre mirant el cul de la del davant, i alguns s'hi acosten més a fer-li una llapadeta... Però de girar-se, mirar les coses des d'un altre punt de vista, discrepar, qüestionar, preguntar-se, exigir,... poc, poc, poc així que em sembla que no tindran res a dir, o si?! a veure si tenim sort!;)

Anónimo dijo...

SOU UNS FRIKIS PEPEROS.

ANAU A PONDRE.

SI AL TREN

Mallorca Llevant dijo...

Friquis peperos?
Això és un piropo o un insult?

Per la teva informació no som res. No som ningú. Passam totalment desaparcebuts. I tots passau de noltros. Ni tan sols sembla que ens escolti ningú que està prenent decisions al respecte.

Ho sigui, pots estar tranquil i sentir-te orgullós d'haver portat el teu granet d'arena a la destrucció de Mallorca.

Al final, tot destrueix.

Voleu tren? ido que passi el tren.
Però no solucionarà el problema de mobilitat de la get de sa coma, s'illot, es port, cala millor, cala bona, cala nau, sa font de sa cala, canyamel, sa colònia de sant pere, son macià.

Va ido seguiu demanant tren. O aplaudiu quan arribi. Gastau-vos tots els doblers en un tren que passa per 4 nuclis de població. I la resta, que se foti. Total si són rics mai anirien en tren, i si són treballadors humils més val que no se moguin de ca seva, és així com pensau?

No sé. Atreviu-vos a pensar. Atreviu-vos a qüestionar les coses.
Tu agafaràs el tren? Per anar on? I quan vulguis anar a un lloc on no hi passa el tren, com hi aniràs?

Si voleu ser radicals, el millor per tothom seria una moratòria total per 5 anys, extrema i sense deixar fer res de res enlloc: ni autopistes, ni carreteres, ni trens, ni blocs, ni pous. I pensar quin model d'illa volem. Però ja està bé de fer parts triades.

Però qui s'atreviria a fer això?

És més fàcil fer un tren. I passar la quota de construcció d'obra pública de la legislatura.

Si voleu destruir, destruiu. A nosaltres ja se'ns enfot. Ja hem assumit que acabarem vivint a un Mallorca tipus Tokio, N.Y, D.F. o el que sigui. Al final Mallorca serà això. Cada apadassament que faceu conduirà en això. El tren a Llevant és un apadassament més, igual que l'autopista a alcúdia.

És que si al manco vos atravissiu a pensar solucions que no xapassin el territori. Però no. Venga vedats i venga rejilles. I després vos queixau que no podeu passar pels camins públics? Ido noltros sentim no poder travessar els vials de circulació i haver de fer volteres kilomètriques per haver de passar d'una banda a l'altra d'autovia o de via de tren. Tots són xaps, cosits i merdes d'aquestes.

Anónimo dijo...

anònim, no sé si sabies que el PP també va aprovar aquest "fantàstic" plà de mobilitat! així que no seràs tu el FRIKI PEPERO donat el teu nivell d'arguments...