lunes, 11 de agosto de 2008

Els problemes del tren de Manacor a Artà i Cala Ratjada seran similars al que s'estan patint de Sa Pobla a Alcúdia

Dia 8 d'Agost va sortir al Diario de Mallorca i al Diari de Balears una notícia sobre els possibles diferents traçats del tren de Sa Pobla a Alcúdia i la possibilitat de començar per un altre tren en un altre lloc. El debat està servit. Nosaltres ho tenim clar, llegint el pla de transports del ferrocarril queda evident que el menys viable de tots és el traçat d'Artà de tots els proposats. Només esperam que en Toni Verger no decideixi invertir en el tren de Llevant. El que ha de fer un bon director de mobilitat és executar un transport públic i eficient per tothom amb la màxima optimització i el mínim impacte ambiental i això és, evidentment, avui en dia, una xarxa d'autobusos que passi per tots els nuclis de població, i que creixi o minvi en funció a la demanda.

La línia manacor artà només arriba al límit límit de la viabilitat si arriba a Cala Ratjada. El nombre de kilòmetres d'artà a cala ratjada és similar al nombre de kilòmetres que hi ha de Sa Pobla a Alcúdia, per tant, el debat serà el mateix.

El que seria un cop molt baix per part del Govern, i poc elegant, és que presenti el projecte de la línia Manacor a Artà sense el tram a Cala Ratjada, deixant-ho per una altra legislatura, perquè serà tudar del tot els doblers.

El Govern ejecutará otras líneas de tren si Alcúdia no acepta el corredor norte
O tren per devora la carretera d’Alcúdia, o res

Vos deixam aquí els comentaris:

Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 17:20:38
I si'l fessin passar per Llorito? Tanmateix, posats a fer quilòmetres. Idò.
Autor: Chucuchú
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 16:58:54
Yo creo que hay que aprovechar ahora que Antich se dedica a vigilante de obra. Tan poca confianza les tiene a su corte de directores generales? Bochornoso.
El tren, por donde digan y sin rechistar que para eso son el super megapartito gobernante.
Trazado por donde más fincas rústicas de las que pocas quedan sín tocar se puedan desmembrar.
Pero luego se llenan la boca de palabras como "zona protegida" zonas ANEI y un largo etc inventado para que una panda de ladrones inéptos tengan un sillón donde poner sus reales. Por cierto llama la atención lo de que el trazado que propone el Ayuntamiento de Alcúdia sea por una zona inundable, acaso tanto técnico desconoce lo que son unas vías elevadas? Hoy en día estas cosas no son obstáculo para una obra, eso sí, cuestan dinero.
Además y digo yo, quién mejor que Alcúdia sabe lo que le conviene o no? Vaya con los demócratas....
Autor: Antigovernfascista
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 14:57:53
Amem, pemsem amb so cap i sobretot en fer un tren funcional.

Veig que es corredor nord arriba al poble d'alcudia i no pasa ni per la platja d'alcúdia ni pel port i el corredor sud arriba a la platja d'alcúdia però no arriba ni al port ni al poble d'alcúdia.

I jo pens que veient es planol lo més coherent, pràctic i funcioanl és fer el corredor sud, només k en lloc d'aturar-se a platja d'alcúdia, hauria de continuar fins el port i acabar al poble d'alcúdia!

pensau k hi ha 3 punts a cobrir: platja,port i poble d'alcudia.
Autor: Pro-tren
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 14:10:40
Sa contaminació a Mallorca mata taurons a la mar i personas a terra!!
Autor: Bartomeu
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 13:38:33
No nem de menester cap de tren. Mos surt mes car que tenir 2 cotxos per persona. Amb lo que se menja d'impostos pagats nostros, podriem tenir cotxo cada un, i no emportaria fos un R5.
Es tren MAI funcionara a Mallorca. Només l'empleen ets inmigrants que encara no s'han tret es carnet, cosa que cada vegada ni ha menys, i es cuatre replegats que tampoc s'han tret es carnet per peresa. Aquests dos colectius mos costen millions d'euros cada any. Com sempre, política tipo PSOE. Afavorirne 2 per perjudicarne 50. Mes valdria que agafassin ets euros aquests i fessin bones escoles, biblioteques, o infraestructures que ajudin a crear CAPITAL HUMÀ, que es lo que mos fa falta.
Autor: Salut.
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 13:30:01
que no se peleen por dos trazado, huevos que los hagan a los dos y mejor para todos.
Uno para Ida y otro para Vuelta, y que pase por Can Picafor porfavor, y por Son Serra, y hasta Arta y de regreso por Manacor.
Autor: sid flipat
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 13:10:29
La opción del trazado sur es buena, pero hay que pensar con logica, la playa de alcudia se queda casi seis meses desierta, y hay un buen trecho hasta alcudia, y lo mas importante es que hay muchas posibilidades de que al tren hayan que ponerle flotadores. Ademas hay que pensar en que se solicitará ademas un transfer desde la estación hasta el centro del pueblo, y ello supone un gasto. Lo logico es que vaya por el norte, que seguro que no hay inundaciones, la gente que reside todo el año lo tendrá a mano, y que seguro que no se inundará y encima lo pagará el gobern central
Autor: Metro
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 13:04:31
Corredor Nort,Sud,Est i Ponent,Rotondas i Ponts i pontets i túnels i més túnels.Farolas urbanas i llum i renous.Es qui han conegut sa Mallorca de fa 50 anys s'acarnissament per destruir aquesta terra sigui amb autopistes,urbanitzacions,aeroports,ports,metros,o trens ens fa caguera i oi.Qualqú sense estudis va crear del no res una illa maravillosa i tots es tècnics i especialistes,economistes i polítics,enginyers i arquitèctes què no saben res de res l'han convertida amb una Merda.
Autor: Biel
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 12:54:15
El Govern, a lo suyo: que el pueblo prefiere un trazado distinto, están equivocados, oye, que aquí o se hace el que yo digo o no tienes tren. Democracia pura .
Autor: josealberto
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 12:14:08
Fer per fer...
Autor: Comissions. s.a.
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 11:30:55
Con los antecedentes que hay sobre este tema mejor si nos transportan en zeppelin.
Autor: Ingenieria de regalo
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 10:58:16
Quines ganas de gastra doblers, com se nota que no son seus, sabeu lo que val montar un trenet y la rüina que es.
Autor: Chuc- chuf
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 10:57:31
No vos preocupeu, s'ho gastaràn tot en viatges a la Xina i desprès ploraràn que no hi ha euros. Per çert, encara no has perdut les il·lusions amb aquest govern? Aviata acabaràs anant a Lourdes o Fátima.
Autor: xirimies
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 10:05:51
que facin via a fer es tren sigui alla on sigui. I en comptes de tot el temps barallar-se el que han de fer es unir forces per aconseguir mes doblers per un tramvia port d'alcudia-alcudia-port de pollença. A veure si se posen de veres a fer feina!!! Que el temps està passant i noltros perdent les il·lusions que haviem depositat en aquest govern. Una salutació.
Autor: un mallorqui
Comentario enviado el día 08-08-2008 a las 08:57:53
El plan del ferrocarril dentro del paln sectorial de transportes publicado en la caib y realizado el año 2004 pone explícitamente que la vía más rentable es la de la bahía de Palma, y la menos rentable, con mucha diferencia, la de Artà (que no lo es si no se llega hasta Cala Ratjada). Leed atentamente el plan.
http://mallorcallevant.blogspot.com
Autor: Mallorca Llevant.

Propongo hacer un metro por toda la isla, con 9 lineas que conecten entre sí y un mcdonalds en cada estación. Seria guapísimo.
Continuemos con la destrucción.

miguel, fa devers 2 hores

Seria una beneitura posar l'estació de tren devora es Fogueró, que encara que encara estigui dins el Port d'Alcúdia, està més a prop de la Platja de Muro que d'Alcúdia. El que hem de voler és donar un servei a la gent que viu aquí sempre, i no als guiris que l'empraran tres mesos a l'any, i fomentar l'us del transport públic entre els illencs, que és a qui s'ha de millorar la qualitat de vida (en termes medioambientals i de transport, s'entén).
Encara no entenc el rebuig de l'Ajuntament al traçat nord (llevat del que ja ha suggerit tonimigdimoni), quin problema té??? A més a més, no seria possible dur aquest traçat nord també fins el port? El poble d'Alcúdia tampoc és que estigui molt enfora del Port i el Moll...! Pentura hauria de venir un ingenier a explicar-mos-ho, perquè ara per ara els polítics, a l'hora de prendre decisions polítiques, no han demostrat gaires coneixements sobre mobilitat!

Tomeu, fa devers 11 hores

Seria una beneitura posar l'estació de tren devora es Fogueró, que encara que encara estigui dins el Port d'Alcúdia, està més a prop de la Platja de Muro que d'Alcúdia. El que hem de voler és donar un servei a la gent que viu aquí sempre, i no als guiris que l'empraran tres mesos a l'any, i fomentar l'us del transport públic entre els illencs, que és a qui s'ha de millorar la qualitat de vida (en termes medioambientals i de transport, s'entén).
Encara no entenc el rebuig de l'Ajuntament al traçat nord (llevat del que ja ha suggerit tonimigdimoni), quin problema té??? A més a més, no seria possible dur aquest traçat nord també fins el port? El poble d'Alcúdia tampoc és que estigui molt enfora del Port i el Moll...! Pentura hauria de venir un ingenier a explicar-mos-ho, perquè ara per ara els polítics, a l'hora de prendre decisions polítiques, no han demostrat gaires coneixements sobre mobilitat!

Tomeu, fa devers 11 hores

El que fa falta és que es deixin de romanços i facin el punyetero tren d'una vegada, i no per l'albufera (que per a algo hem votat esquerra i també ecologista verda).Però feu-lo d'una vegada, o voleu acabar com al primer pacte amb la majoria de projectes dins un calaix i podrint-se?

Albert, fa devers 22 hores

Floreal,

Totalment d'acord amb tu.

Partidari del Metro, fa devers 23 hores

A l'hora d'establir prioritats, no crec que el tren a Alcúdia sigui una qüestió prioritària. Allò que importa de veritat és solucionar els embussos de Ciutat mitjançant l'ampliació dels accesos en metro.

Floreal, fa devers 23 hores

Al militant del PSM.

No entenc com podeu donar tanta importància a beneitures com aquesta. Tan de bo el tren vagi paral·lel a sa carretera (i així evitam, a més, perllongar en un futur l'autopista). Ara bé, dir que el tren no es farà es ridícul, troglodita, patater, i pensament de sa madona de sa cuina.

Estic amb tu amb lo de que ja basta de renuncia en renuncia. Ara bé, no tot pot ser política de NO com va ser fins fa poc.

El metro es un cas. El metro el va proposar el PSM. El metro es idea del PSM (no del PP). Vatuadell, quina idea!!!. Es espectacular i profitosa (ho sento, però a les ciutats amb metro, aquest sol funcionar bé). Idea vostra. El que no pot ser es després tenir-lo aturat un any, o no voler invertir més en metro (veuriem que hauria passat si això ho haguessiu fet a Bcn, tenir es metro aturat un any). Lo que no es de rebut es que hi hagi coses que son 'guapes' a Bcn, i aqui no. No, no, no: aquí com els altres. Aqui igual que Bcn, Bilbao (més petit que Palma), València, etc. Faltaria més!!!

Esperem, pel bé del PSM, i pel bé del nacionalisme d'esquerres illenc (PSM + ERC + Entesa + diversos independents), que el tren cap a Alcudia es faci, i no es diguin més beneitures.
-

Militant ERC, fa 1 dia

BOICOT A L'IMMUND EL MUNDO

ANUNCIANTS: LA TIENDA - BANESTO - VINS LAVINIA - PIKOLIN -
SUVIVIENDA - BUY.VIP - RAFEL NADAL

En Perantoni, fa 1 dia

El tren a d'arribar fins el poble d'Alcúdia que és on hi ha gent i no enmig de no res, com és el Fogueró. Si no, mirau l'èxit que tenen les estacions de Muro, llubi o Sant Joan, així com, els d'Alaró que el temps que tarda un usuari arribar a l'estació, estacionar i esperar el tren ja pot esser a Marratxi. Jo no combreg amb roda de carro.

joan racing, fa 1 dia

No entenia l'oposició d'UM (conselleria de Medi Ambient, Ajuntament d'Alcúdia... UM) al traçat proposat per la Conselleria de Mobilitat fins que he vist el gràfic d'avui al DdB.

Si el tren passa arran de la carretera, com és la proposta més sensata de la Conselleria, serà impossible eixamplar-la per fer-la autopista quan en Miquel Nadal pacti amb el PP.

Fent passar la via per l'Albufera quedarà espai de sobres per a l'autopista!

tonimigdimoni, fa 1 dia

Som militant del PSM i ja estic fart d'anar de renúncia en renúncia. Sí després d'acceptar son Espases ara acceptau que el tren passi per l'Albufera ens hauriem de fer mirar.

Militant PSM, fa 1 dia

Que el facin passar per on vulguin i que afecti el manco territori possible però que el comencin ja!.

Albert, fa 1 dia

Veig que els de mallorcallevant tenen moltes ganes d'intoxicar i cada punt posen comentaris pertot.
Voldria saber quin interès hi tenen, però no és el general de la comarca de Llevant.
Si els passarà el tren per devora o si els expropiaran em sap greu i tenen tota la legitimitat de queixar-se i estar-hi en contra, però que no vagin d'antiespeculadors, d'ecologistes, o de gent neutral que veu com es fa un desastre construint la via del tren.

C. Adrover, fa 1 dia

Els del bloc d'ecologiste no en tenen res.
http://mallorcallevant.blogspot.com
I tenen molt d'especuladors, a la via de manacor a artà han de solucionar 83 passos a nivell

Mallorca Llevant, fa 1 dia


No hay comentarios: