lunes, 2 de marzo de 2009

Distenció tren per la ciutat de Manacor. Dimarts 3 a les 20 h. A la Sala d'exposicions de Ca n'Aballenet, estació del tren

Córrer la notícia, però no l'hem trobat enunciada, que demà dia 3 a les 20.00 h. a la sala d'exposicions de l'estació de Manacor, a Ca N'Aballenet, algú explicarà el projecte del tren pels comerciants del barri de Santa Catalina de Manacor. Vos aconsellam que confirmeu la cita abans de desplaçar-vos-hi.

Aquesta imatge l'ha publicada De Franc. Per primera vegada podem veure el passeig del ferrocarril sense palmeres i amb els pals d'acer necessaris per aguantar el fil elèctric que farà marxar el tren.

L'impacte en un entorn urbà no és tan gran, ni visualment ni acústicament, com l'impacte que tendrà en l'entorn rural, on el tren tram farà un xap al territori. De totes maneres a Manacor el debat està servit entre qui volen tren pel poble, qui volen tren per fora poble, i qui volen tren soterrat. El que ningú es planteja és, els manacorins per a que utilitzaran aquest tren, on aniran? tenen cap interés les 25.000 persones que viuen a Manacor (més del 50% de la població de Llevant viu a Manacor, i el 75% de la població de Sant Llorenç, Son Servera i Artà viu a la costa) en arribar a Sant Llorenç, Son Servera, Artà o Son Carrió? Recordem als manacorins que amb aquest tren que molesta tant a alguns no podran arribar ni a n'Es Port, ni a S'Illot, ni a Cala Millor, ni a Sa Coma, ni a Sa Costa des Pins, ni a Cala Ratjada, ni a la Colònia de Sant Pere,.. I el Govern haurà gastat 200 milions en unes infrastructures insuficients quan ho hagués pogut invertir en serveis suficients per unir tots els nuclis de població de la comarca de Llevant.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Me parece un poco egoista la actitud en ciertos argumentos. El hecho de que vosotros no utiliceis esta la linea hasta Arta, no significa que esto ultimos no lo vayan a utilizar, se trasladaran a Manacor para comprar, etc..

Anónimo dijo...

En todo caso los egoistas son los otros. Invertir 200 millones de euros para ir a compra menos de una vez a la semana de Artà a Manacor es excesivo. Cuando por esto dejan sin transporte público al resto de la población.

Anónimo dijo...

prou ciment a llevant! No tren! No autopista!