jueves, 19 de marzo de 2009

Patètic debat sobre el pas del tren tram a Manacor

L'amic descarrilat ha twitejat en directe el patètic debat del tren tram al pas per Manacor.
El debat l'anunciava avui el diari de Mallorca i ha provocat 40 comentaris.
Demà sortirà un reportatge al Diario de Mallorca i la setmana que ve al Cent per Cent.

La principal preocupació de la gent de Manacor és si el tren anirà per damunt o per davall del seu estimat passeig del ferrocarril, o com l'anomenen ells en to carinyós del passeig del colesterol.

Hi ha temes que no importen en absolut a la població manacorina ni a la resta de població de Llevant com són:

  • El tren d'Artà a Palma tardarà prop de dues hores (quan n'hauria de tardar una). Això a la gent els hi és igual. Els hi és absolutament igual la lentitud del transport i que a Manacor hagin de fer un transbord que pugui durar 10 minuts.
  • La mobilitat de la comarca no és important. A ningú li importa que la vorera de mar de Llevant estigui ben comunicada amb els pobles d'interior i amb la capital de les Balears i amb els aeroports.
Tot plegat és absurdament PATÈTIC. De veritat, quina poca ambició social que hi ha en aquesta comarca. Quin conformisme. Quines ganes de sentir-se manipulats.

El debat no hauria de ser Manacor sino com fer-ho per apostar per un transport públic de veritat, que arribi a tothom, que sigui ràpid, segur, que arribi arreu, que arribi a Palma, a vorera de mar i a tots els nuclis de població amb el màxim de freqüències i amb el mínim de durada. Però aquest debat, aquesta aposta no interessa a cap partit polític, ni de dretes, ni d'esquerres, ni tampoc a la població. Si de veritat interessàs apostar per un transport públic de veritat, el primer que haguéssin fet hagués estat mirar les alternatives possibles i comparar-ne l'eficiència en la inversió i l'explotació.

El que farà aquest tren que demanen és provocar més problemes socials. Se seguiran venent més cotxes i construint més autopistes, perquè tammateix el tren no solucionarà els problemes de mobilitat reals.

Anam bé, senyors, anam bé: especulació als terrenys colindants amb les estacions de tren, més cotxes venuts, i més autopistes perquè el tren conformista no solucionarà els problemes reals de mobilitat.

Visca Manacor, Visca. Visca el tren, Visca. Visca la miopia social, Visca. Visca el PP que s'està fregant les mans i rient de reüll de la poca ambició del PSM, Visca.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

ma pareix que les coses no es poden fer pitjor, el grau d'improvització és desvordant i la manera d'explicar les coses demostra que s'han proposat tirar aquest projecte a tot cost sense pensar ni les consecuencies, ni els beneficis per la comarca, ni els costos, ni la utilitat, és un projecte polític que passar per sobre de buscar la millor solució per el transport públic que necessitam a llevant, un altre cop una oportunitat perduda per culpa d'uns aprenents de polítics, i el pitjor és que es diuen d'esquerres, fins on arribarem...

Anónimo dijo...

Vendedores de ilusiones que acaban en grandes decepciones y donde nadie se hace responsable.