sábado, 20 de septiembre de 2008

El debat està servit però no és suficient per explicar aquesta realitat surrealista



Mentre hi ha hagut un congrés de transport sostenible i mobilitat en el qual hi participa el Govern del qual no se n'ha publicat ni la més mínima conclusió. Deu ser que no interessa perquè desvia l'atenció cap a altres alternatives que no són el tren i posa en evidència el gran error estratègic del Govern d'apostar per un tren obsolet?

A més toca la Setmana de la Mobilitat. Per què no hi ha un debat sobre les necessitats reals de mobilitat dels ciutadans de les Illes Balears? Per què no es demana a cada ciutadà on necessita anar i a quines hores? Si l'administració pública és capaç de saber per la declaració de la renda quants de doblers té cada ciutadà també ha de ser capaç de saber quines necessitats de transport té. No és tan difícil. És falta de voluntat.

I per si no fos poc, es podria evitar un gran desastre de desenvolupar infrastructures que ja els construeixen de forma obsoleta, per això hi ha gent que es demana si val la pena plantejar crear Vies Verdes per les antigues vies de tren.

Noltros pensam que els responsables de mobilitat pensen que facin el que facin tammateix no tendran a tothom content, i que com es van comprometre amb les 2.000 persones que defensen el tren és igual si deixen sense solucionar els problemes i necessitats de mobilitat de la resta de 998.000 persones que també viuen en aquestes illes. Perquè no en tenen ni idea, aquestes 998.000 persones com es desplacen, on van, amb quina freqüència i quin transport realment necessiten perquè puguin prescendir del cotxe.

També sabem que de les 2.000 persones que reclamen el tren, algunes podrien utilitzar ja el tren que tenen per anar a fer feina, però no ho fan perquè el cotxe els hi és més còmode. Poques, si alguna, deixen el cotxe a l'estació de Manacor per agafar el tren. I la majoria, el tren que reclamen no l'agafaran mai (potser només els diumenges domingueros) perquè no els hi ve de camí per anar al lloc on tenen les seves respectives feines i vivendes.

No tenim paraules per anomenar aquesta situació. Potser la que s'hi atraca més és la paraula SUBREALISTA.

6 comentarios:

Mallorca Llevant dijo...

Una persona anònima ha deixat un comentari al primer apunt. Consideram que ja que parlam d'una enquesta de mobilitat i de deficiències de transport és adequat publicar-ho aquí. Es tracta d'Algaida, el poble del nostre estimat president Antich.

Anónimo ha dejado un nuevo comentario en su entrada "Instrucciones para participar en la campaña para r...":

Ref.: Transport públic a/des Algaida
A continuació li comuniquem l’horari del transport públic que actualment tenim a Algaida (a L’ hivern hi ha un trajecte menys al dia):
Laborables:
sortida Algaida sortida Palma
07.00 07.45
08.30 09.30
09.30 10.00
10.30 11.00
(12.00 13.00)
14.30 15.45
15.45 16.45
18.30 19.45
19.30 20.30Considerem que un poble amb quasi 5.000 habitants i moltes vivendes en construcció necessita un transport públic més adequat.
Explicació: l‘horari és molt complicat per a memoritzar per les distintes hores en que passa l’autocar, i, a més a més, canvia d’estiu a hivern; hi ha fins a 3 hores (4 a l’ hivern) sense sortides i són hores molt necessàries per molts usuaris. Considerem que entre 3 i 4 hores sense autocar és massa temps. Un exemple recent: dia 16/09/08, a les 16:45 sortia un autocar de Palma, passant per Son Ferriol a aquesta aturada de la línia esperaven 5 al•lots de entre 10-14 anys per poder viatjar fins a Algaida. L’ autocar va aturar i va baixar el conductor per comunicar-los que no tenia més places lliures per a cap d’ells; els va suggerir que esperessin a l’autocar que passa 3 hores més tard....!!!

Sol•licitem: sortides cap a Palma cada hora des de 06.30 i des de Palma cada hora fins a les 23 hores, de és més pràctic memoritzar l’horari.
Demanem, per tant, que ens representi a les institucions necessàries per canviar aquest problema de mobilitat, per a aconseguir que Algaida tingui el transport adequat per a l’època en que vivim i a la població actual del poble.

S’ ha parlat amb la companyia dels autocars, el Consorci de Transports i el Govern, també s’han fet reclamacions i peticions al respecte, però sense resultats per ara. Una altra qüestió a tractar és el perquè de que no existeixi transport públic entre Algaida i Lluchmajor.

Com tots sabem, ens trobem en una situació a la que hem de canviar els hàbits i moderar l’ emissió de CO2; hem vist que els batles del Pla de Mallorca estan intentant treballar en aquesta idea. Sabem de molta gent que va a treballar a Palma cada dia en el seu cotxe, no empren el transport públic perquè l’horari no els és convenient.
Lo que demanemo ademes es: per quina raó el Ájuntament no participa a la Setmana Euopea de Mobilitat? Altres petits municipis com ara Santa Eugènia ho fan...

Anónimo dijo...

EL problema es que la planificació del transport públic a Mallorca no s'està fent segons criteris de necessitat social sinó segons criteris de necessitats polítiques i de pressió mediatica, i així ens trobam amb el fet surrealista de rpioritzar el disverat del tren de llevant i deixar sense pressupost les que el propi plà director diu com a prioritaris i de més interès públic. I això que tenim un govern d'esquerres! és una pena que s'estigui perdent la possibilitat de pensar un transport públic realment pel poble i per les nostres necessitats. Una pena però la lluita continúa!
i com dieu ja també crido! VOLEM UN TRANSPORT PÚBLIC DE QUALITAT EFICAÇ I SOSTENIBLE! NO AL TREN DE LLEVANT!

Anónimo dijo...

Si us plau, canvia "subrealista" per "surrealista".

Prové del francès "sur" ("sobre", "per damunt") tot just el contari de "sub"

Anónimo dijo...

Que fagin VIES VERDES no més tren. Ma pareix que seria una manera de conèixer la comarca i de portarun turisme de qualitat i sostenible, i no aquesta absorvitat del tren que ningú agafarà.

Anónimo dijo...

M parece interesante la iniciativa y creo que los argumento que hay expuesto son rotundos, y da mcha pena que una comarca tan increiblemente bonita como la de llevant tenga que sufrir la sinrazón de algunos políticos que se llaman de izquierdas y ecologistas pero cada día se comprueva que de eso tienen poco. Una pregunta ¿Que tengo que hacer para colaborar en esta plataforma?
Un cordial saludo

Mallorca Llevant dijo...

Para colaborar puedes difundir estos mensajes a tus contactos y organizar acciones reivindicativas, convocando gente. También puedes enviar una carta al Director general de mobilitat que tiene despacho al lado de estación de autobuses de Palma explicándole tu punto de vista sobre la mobilidad en nuestro territorio.