sábado, 13 de septiembre de 2008

´¿Realmente hace falta el tren?´

El periodista manacorí Joan Frau, ha estat el primer que ha cobert una notícia on es qüestiona l'eficàcia de posar en marxa més vies de trens, i invertir amb això. Ho ha fet, perquè ha nascut i s'ha donat a conèixer una plataforma que es fa dir Alternativa Zero (Alternativa Cero). Aquesta plataforma està ubicada a Alcúdia, i no és gent anònima, al contrari, surten noms i cognoms. Animam a gent de Llevant que li interessi, que segueixi l'exemple sortint de l'anonimat d'aquest bloc.

A Llevant compartim els arguments.
Sabem que Llevant, ara es convertirà en la nineta dels ulls dels polítics perquè com diu el pla és la via on no cal fer expropiacions i el territori ja està partit, tot i que amb 30 anys de no circulació del tren el paissatge s'estava recuperant. Però això no és cert, perquè persisteix el problema per treure el tren de Manacor i encara no s'ha iniciat el debat per plantejar les expropiacions d'Artà cap a Capdepera i Cala Ratjada, 25 km, indispensables de vies, perquè el tren arribi al llindar de la viabilitat com diu el Pla del Govern. A més, les ubicacions de les estacions de Capdepera, i Cala Ratjada, i la segona estació de Manacor, despertarien especulacions urbanístiques.

Nosaltres també estam d'acord que a Llevant seria molt més eficient posar una xarxa d'minibusos que connectassin entre tots els nuclis de població de Llevant i Manacor. D'aquesta manera:

  • tots els nuclis de població estarien millor connectats entre ells.
  • no s'hauria de dependre del cotxe per a arribar a cada estació ubicada lluny dels nuclis de població de cada municipi.
  • es podria invertir en millorar les freqüències i la velocitat de la línia manacor - palma
  • es podria reconvertir les antigues vies de tren amb vies verdes per fer un traçat alternatiu i sostenible entre els pobles per passejar a peu, amb bicicleta i amb cavall

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Digam NO a aquest tren!
Diga NO a un trasnport públic per uns pocs i que destrossa la comarca!
Diga'm NO a un transport públi defictari!
Diga'm SI a un transport públic per tots, respectuós amb l'entorn, adaptat a les necessitats del nostre temps, flexible i adaptable als canvis, sostenible, un trasnport públic que ens permeti moure'ns per la comarca sense agafar el cotxe i que no destrossi fora vila!
Per un transport d'esquerres i ecològics NO al tren!!!

Anónimo dijo...

salvem Mallorca! salvem el futur del transport públic a les illes! NO al tren! ànims!