lunes, 28 de julio de 2008

BLOC. Unitat mínima de construcció

N'Andreu Caballero, regidor d'Inca i Cap de programa del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, proposa una iniciativa lloable.

"Tal com vaig anunciar en un post anterior, el passat divendres el grup municipal del BLOC va presentar una moció per tal que l'Ajuntament d'Inca instàs el Govern de les Illes Balears a elaborar un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears, incloses les consultes de caràcter insular que seran competència del Consells.

En la meva intervenció vaig manifestar, entre d'altres coses, que és un honor ésser representant de la voluntat popular, però que no convé oblidar mai que la sobirania és del poble i que el vot no és un xec en blanc. En aquest sentit, el referèndum és una de les fórmules més rellevants de participació directa.

La moció va ser aprovada per unanimitat."


ENS HEM APRESURAT A CONTESTAR-LI:

"
  1. Bona iniciativa

    Tant de bo hi hagués un referéndum a nivell comarcal de la comarca de Llevant, de qui vol un transport públic eficient que arribi als més dels 20 nuclis de població o qui s'estima més un tren romàntic ineficient.

    Molt bona idea, perquè no li proposau a la vostra conselleria de transports i així tot el govern en podrà prendre mostra?

    Mallorca Llevant | 28/07/2008, 20:53"

Això del referèndum popular, haurien de votar les comarques afectades, no tot deu.
Així realment seria participació ciutadana local sostenible? Una vegada una política em va dir, que li importa a la gent de Llevant que facin a Son Espases,...
És discutible.
Ara a la gent de Llevant no ens fa gràcia que la gent de ponent, opini sobre els nostres problemes de mobilitat i ens imposi un tren quan hi ha solucions molt més òptimes.

Instrucciones para participar en la campaña para reivindicar un transporte público eficiente e inteligente

4 comentarios:

Anónimo dijo...

El problema no és que la gent voti sinó com s'informa a la gent. En el cas del tren ha estat desde fa anys un cas clar de manipulació política. S'ha presentat el tren com a arma política als governs del PP i m'apareix perquè el ten significa transport públic i reclamar un transport públic per tota l'illa crec que és d'obligació de qualsevol d'esquerres. Però al que no s'ha dit és que el tren és un dels possibles transport públics que existeixen i que no val per tot arreu i menys per aconseguir un bon trasnport públic a llevant. Esperam que les hipoteques polítiques no hipotequin el territori i els polítics ens ofereixin un transport públic eficient, de qualitat i que no destrueixi el territori. Gràcis per la iniciativa d'aquest bloc, ànims!

Mallorca Llevant dijo...

Gràcies anònim.
Tenim la moral per enterra. Estam farts de veure com destrueixen el territori, i ara, empren com excusa el tren, defentsant-lo com un mitjà sostenible en un lloc on no ho és.

Ens entristeix enormament que el govern a qui hem votat sigui tan curt de mides, i confongui tren amb trasnsport públic, quan podria posar altres transports pùblics molts més adients al territori on vivim.

Estam desconsolats, tristos, deprimits. Però tenim una gran motivació. Ja no tenim l'esperança de salvar aquest trocet de terra. Però al manco, nosaltres, tendrem la consciència tranquil.la, quan els altres es lamentin d'aquesta gran aberració i fracàs polític.

Anónimo dijo...

Totalment d'acord, que es faci un referendum amb dues opcions
1.- es faci una línia de tren a Artà que en una segona fase arribarà a Cala Rajada i que sobre aquesta columna vertebral es posaran línies de bus per conectar amb alta freqüencia la resta de nuclis amb les estacions.
2.- Un sistema de bus per carretera en xarxa d'alta freqüencia i tots els afegits diferencials que vulguis.
- atenció les característiques dels bus en una i altre modalitat serien les mateixes, per tant les seves característiques (combustible, tamany...) no serien diferencials-.
Si, me fa ganes veure el resultat.
Com ho hem de fer?
Totalment d'acord en que votin, o si es vol només es tenguin en compte, els resultats de la comarca de Llevant.
Acceptarem tots el resultat?
Jo estic a favor de l'ampliació de la línia, però acceptaré un resultat negatiu sense cap problema i per tant deixaré d'estar-hi a favor. Te compromets tu a fer el mateix?

Mallorca Llevant dijo...

Si. Amb la condició que sigui la línia Manacor - Cala Ratjada, tal com posa al pla de transports ferrioviaris, ja que fins a Artà le pla posa clarament que no és viable.

I amb totes les cartes damunt la taula, exposant clarament per on passarà el tren d'artà a cala ratjada i totes les inafraestructures que s'han de desenvolupar, vials, pons, tunels, per acondicionar tota la línia de manacor a cala ratjada.

Si no és així no es pot fer el referendum perquè no podem valorar tots els elements.

Ah! i també amb els dos pressuposts damunt la taula de desenvolupament i de manteniment a 20 anys vista, amb les amortitzacions pertinents.