domingo, 19 de octubre de 2008

SUS al tren irresponsable

Ja han arribat els doblers, ja tenim la notícia, ja comencen el projecte del tren.
La informació oficial recopilada pels mitjans de comunicació:
Diario de Mallorca
El Mundo
Diari de Balears
Ultima Hora
I la informació totalment escueta de la CAIB.
La informació més exhaustiva la dóna la plataforma en pro del tren de Llevant.

Aquesta és la nostra opinió sobre la gran errada d'aquest projecte:

ERRADES DE PLANTEJAMENT:

  1. Falta el pla de mobilitat per la comarca de Llevant i per tot Mallorca.
  2. Si el pla de mobilitat digués que la millor opció és el tren faltaria un pla d'impacte ambiental.

ERRADES ESTRATÈGIQUES:

  1. La única raó per fer el tren d'Artà és que no han d'expropiar, així ho diu el Pla director sectorial de transports de les Illes Balears i així ho remarquen en alguna notícia. No és motiu suficient per reobrir una via que no duu enlloc.
  2. Deixar els problemes de Manacor i allargar el traçat fins a Cala Ratjada per més endavant és una irresponsabilitat política. Aquests dos punts són absolutaments necessaris per assegurar l'èxit del tren, no es pot estudiar després i veure que el que han fet abans no val per res.

ERRADES DE POLÍTICA D'ESQUERRES (si els polítics haguessin estat de dretes això no ho consideraríem una errada sino una bona estratègia):

  1. El tren no substituirà el cotxe, al contrari, fomentarà que hi hagi més cotxes perquè les estacions es preveuen amb parking precisament perquè la gent hi pugui deixar el cotxe per anar a l'estació (Ho posa el pla director de transports de les illes balears). Per tant hi haurà més consum de cotxes i de petroli. El motiu, no tenir un pla de mobilitat i una solució que realment aposti per un transport públic de qualitat, eficient i que arribi arreu.
  2. Devora les estacions hi haurà especulació urbanística, i molt de sol rústic no programat tendrà la gran pressió de convertir-se en urbà, i s'hi haurà de convertir perquè no té sentit que un poble creixi enfora del punt de connexió amb els altres.

[Sabem que a ningú li importa, però al manco que quedi escrit per la posteritat, i que d'aquí a 10 anys quan qualqú es demani perquè es va fer un tren sense cap ni peus, trobin que hi havia algunes persones insignificants que es plantejaven aquesta aberració a la tudada de recursos en pro d'una infrastructura absurda.]

[Volem remarcar que el Govern sap qui hi ha darrera aquest bloc, i que ens hagués pogut convidar a la presentació. Un bloc també es pot considerar un mitjà de comunicació encara que sigui crític. No ho va fer perquè sap la nostra opinió. Això és participació ciutadana, no voler escoltar veus crítiques amb el projecte? Sembla que el Govern només vulgui sentir a parlar de participació ciutadana a les persones a favor amb els seus projectes].

1 comentario:

Anónimo dijo...

m'estim Mallorca i me sap molt de greu el que li estan fent i com la gent no hi fa res, calla i s'ho creu tot, me sap molt de greu.