sábado, 27 de diciembre de 2008

Autovies no. Tren no. Transport públic arreu si.

Vivim en un territori governat per una pluralitat aparentment d'ideals propis, diferents i lícits però que analíticament tenen un objectiu comú irresponsable i ilegítim: destruir el Llevant de Mallorca i dificultar la mobilitat a la seva ciutadania.

El Govern, concretament la Conselleria de Mobilitat liderada pel PSM, aposta per invertir la major part dels doblers públics per un tren que només arriba a 4 nuclis de població: Artà, Son Servera, Son Carrió i Sant Llorenç. El tren arriba a Manacor, però no arriba a Palma. El tren no connecta amb el tren que hi ha ara a Manacor.

Pensant que el tren no serà suficient per descongestionar una carretera que per res està congestionada, el Consell de Mallorca (PSOE - BLOC) anuncia construir una autovia de Manacor a Sant Llorenç, perquè així hi podran circular més cotxes. El tren no era per evitar més cotxes? Què és el que no funciona aquí? Podríem viure en un país més inconsistent?

I mentre, els deures sense fer. A cap partit politic, ni del Govern ni de l'oposició se li ha ocorregut fer un estudi exhaustiu de les necessitats de mobilitat de l'illa de Mallorca, de tots els nuclis de població i de totes les persones que viuen en aquesta illa.

Sembla que l'important per els partits que ens governen és anunciar destrucció: destrucció del paissatge rural i de les explotacions agràries, d'un tren que dividirà el territori en dues parts i més destrucció de finques rústiques per convertir carreteres de dos carrils, amb carreteres de 4 carrils més dos carrils més de serveis.

Això és intolerable. Exigim un Pla de Mobilitat exhaustiu, seriós, rigurós, respectuós i innovadors. Basta d'infrastructures, volem serveis que aprofitin les infrastructures que ja tenim per proporcionar als habitants d'aquesta illa un transport públic de qualitat, eficient, ràpid, i que arribi arreu, el qual ens permeti tenir una vida sense cotxes i sense carnet de conduir. Ni el tren (pensat amb un gran parking) ni les autovies, ens asseguren un transport públic digne.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

NO havian prometido que con trn no habrían autovías! JAJAJAJAJa todos contentos unos con su tren de domingueros y entre semana siempre en coche! unos se hacen los ecologistas desinformados y otros con sus autopistas, VERGONZOSO TODOS! COMO NOS ENGÑAN!

Anónimo dijo...

PErquè no fan les carreteres igual d'amples que de llargues i així no tindrm cap problema, ah i podrien fe trens elevats per ser més sostenibles! Volem un transport públic eficaç, basta de fer el ridícul a costa dels nostros impostos i les nostres necessitats.

Anónimo dijo...

Resulta cómica la desorientación de este gobierno, no sólo se tienen que hacer cosas sino también con sentido y para solucionar las necesidades de los ciudadanos, pero el tren y esta autovía ya resulta de chiste malo. Un saludo

Anónimo dijo...

Ens podrieu dir quanta gent sa quedarà sense transport públic a llevant quan s'hagi fet el tren i només passi per 4 o 5 nuclis, no tenim dret tots a tenir transport públic. Com és que els partis polítics s'han oblidat de naltros és que no contem. gracis i bona feina.

Anónimo dijo...

Al final, com sempre tindram d'anar amb cotxe perquè tot haurà estat pura propaganda a costa dels nostres doblers i la nostra innocència, gracis polítics per riureus dels vostres votants.