martes, 9 de diciembre de 2008

Diàleg asincrònic amb Miquel Piris: que passi un pic cada hora no és cap consol, és una vergonya

Miquel Piris escriu: "Ella i els seus, amb els anys, ho han anat relativitzant: veuen que el tren només passarà, com a molt, un pic cada hora; que a la nit no circula; que fa molt menys renou que una carretera i, per descomptat, que una autovia o una autopista."

Gastar-se tants de doblers perquè com a molt passi un pic l'hora, que serà més, és una vergonya.

Miquel Piris escriu: "El problema és que el plànol que et donen és del 2004 i correspon a un projecte del govern de Jaume Matas en el qual no s'aprofitava l'antic traçat ara en desús. Res a veure, per tant, amb el que vol fer l'actual govern. O sigui, que les persones que aquests dies han pensat que els podien expropiar basant-se en aquesta informació caducada, ho han passat malament de bades. Des de la Conselleria de Mobilitat m'asseguren que ni tan sols hi ha descrit el corredor per on podrien passar les futures vies que tal volta algun dia uniran Artà i Cala Rajada (un corredor de 200 metres d'ampla que, a l'hora de la veritat, queda reduït a 10). A més, primer hauran d'aconseguir treure el tren de Manacor on la ciutat ha engolit l'espai de les antigues vies tapant-les de ciment, convertint-les en passeig."

Per on passarà finalment el tren per arribar a Cala Ratjada?
Per què el tren no arriba a l'antiga estació de Manacor? Bé que no és problema perquè el Govern decideixi reobrir la via fent una estació provisional.

Miquel Piris diu: "Vos seré sincer: si jo fos propietari d'una finca on pogués fer una casa (pura i dura ficció) i el tren m'ho impedís, també em posaria frenètic."

A nosaltres el que ens posa frenètics és que tudin tants de doblers amb un tren que no duu enlloc i pel qual no hi ha cap estudi de mobilitat que ho justifiqui. L'antic traçat no és justificació suficient per desenvolupar unes infrastructures que tuden el paisatge i que no arriben ni al 70% de la població de Llevant perquè ho emprin. I encara manco justificat està si no es pot arribar a Palma en tren. Això és el gran vandalisme, caciquisme i incompetència d'aquest govern, i de tots el que haveu demanat un tren i que ara ni tan sols sou prou valent per fer-ne les pertinents al.legacions perquè arribi a la mar i a Palma.

1 comentario:

Anónimo dijo...

periodistes d'investigació o manipuladors d'informació aquesta és la patètica situació del periodisme d'aquest país sort que els blogs permeten donar veu a la gent. Ja un periodisme que contrasta i un altre que es dedicar a defensar unes idees, és la diferencia entre periodisme i mal publiciste perquè un bon publicista mai es permetria dir mentides.
salutacions i a continuar posant sobre la taula els temes que alguns volen amagar.